- INGYENES SZÁLLÍTÁS! -

Hogyan válasszak műfenyőt?

Három érv, ami miatt érdemes műfenyő mellett dönteni: a műfenyők nem hullajtják tűleveleiket, nem kell kivágni miattuk élő fákat, és jövőre is felhasználhatóak.

Műfenyőfák

Miért, és hogyan érdemes műfenyőt választani?

A természetvédelem és a fák megóvása igen közkedveltté tették a műfenyőket, ez pedig nagymértékben visszavetette a kivágásra ítélt fák számát. Egyesek allergiások is lehetnek a tűlevelűekre, míg másoknak egyszerűen csak elegük van a tűlevelek gyakori sepregetéséből. Válassz műfenyőt, ments meg egy igazit!

A levélzet kiválasztása:

Mindenki élethű műfenyőt szeretne. Műfenyőink minegyike megszólalásig hasonlít egy igazira. Ugyanakkor az élethűség fokát tovább növeli, ha a műfenyő tűlevelei 3D-sek.

A legelterjedtebb műtűlevél-fajta a kétdimenziós (2D). Itt 2-3 mm széles műanyag lapocskák vannak a drótágakba tűzdelve. Később jött a 3D típusú levélszerkezetet, ami jóval élethűbb hatást eredményez a precízen kidolgozott műanyag tűleveleivel. A 2D és 3D tűlevelek együttes használatával, kevert levélszerkezetű műfenyők is készülnek.  A ritkított 3D ágak közét kitömték a 2D-s ágakkal dúsításképpen.

Műfenyőfák B

Ágkonstrukció:

Két fő ágkonstrukció közül választhatunk a műfenyők esetében.

A beakasztós faágakat magunknak kell a törzsbe egyesével beakasztani a felállítás során. A legnagyobbtól a legkisebbig kell haladni ezzel a módszerrel, viszont az eredmény lenyűgözően élethű.
A pántos ágkonstrukciónál az ágak rögzítve vannak dróttal a főághoz, így csak le kell hajtogatnunk azokat és kezdődhet is a díszítés!

Minél több ágat tartalmaz egy műfenyő, annál dúsabb lesz. Ha a fát díszektől roskadozónak szeretjük, nyugodtan válasszunk kevesebb ágszámot, hogy kényelmesen elférjenek rajta a gömbök és a girlandok. Ha viszont kevesebb dísszel dolgozunk, érdemes annál tömöttebb fát választani. Ha pedig csak égősorral szeretnénk ékesíteni, akkor a sűrű ágkonstrukciójú, kevert műfenyőket ajánljuk az esztétikus hatás érdekében.

Tudtad, hogy: Az első műfenyőfák megjelenése egészen a 19. századig nyúlik vissza, ahol zöldre festett libatollal helyettesítették a tűleveleket. Az évek során ez az eljárás természetesen elavult, a kereslet gyors növekedése pedig megkívánta a minőségi műfenyőfák tömeggyártását.

Szempontok:

A műfenyőfa vásárlás során a következőkre érdemes figyelni:

- a magassága
Itt a 45 cm-es kisfenyőtől, a 300 cm-es nagy fenyőkön keresztül egészen az 1200 centiméteres óriásfenyőkig terjed a választék.

- Fenyőlevelek
2D-s tűlevelű, a 3D-s tűlevelű és a kevert tűlevelű műfenyő típusok alkotják a választékot

- Talp
Műanyag vagy fém lábakkal és jutazsákos megoldással is kínálunk műfenyőket.

- Szín
A zöld megannyi árnyalatában és a nagyon népszerű fehér színben is megtalálhatóak nálunk műfenyőfák.

CIB és kártyalogók
Az oldal tetejére
nincs dynretteszt